Džefri Arčer – Surova osveta [PDF Download]

Roman „Surova osveta“ autora Džefrija Arčera novi je naslov izdavačke kuće Laguna. Predstavlja svojevrsnu savremenu verziju čuvenog Diminog klasika „Grof Monte Kristo“, koji svojim univerzalnim temama i dalje inspiriše i čitaoce i romanopisce širom sveta. Dokaz tome je upravo roman autora Arčera, koji je od momenta svog objavljivanja 2008. zadobio status bestselera. Nepravda, izdaja, i jaka potreba za osvetom i u ovoj priči vraćaju glavnog junaka u borbu za sopstveni život.
Nakon što je zaprosio Bet, svoju ljubav još iz detinjstva, Deni odlazi zajedno sa verenicom i njenim bratom u pab, da proslave ozvaničenje veze. Međutim, tamo im slavlje narušava jedna negativno raspoložena četvorka. Stoga Deni, Bet i Berni odlaze iz kafića, bez želje da ulaze u bilo kakve konflikte. Na njihovu nesreću jedan od četvorice nasilnika, smišljeno kreće za njima, započinje tuču koja se završava fatalnim ishodom – Berni je mrtav.
Ubistvo je smešteno Deniju. Optužen je i osuđen na zatvor. Tamo upoznaje dva čoveka koji će značajno uticati na njegov život, i pomoći mu da postavi ciljeve koji će mu vratiti smisao i veru u mogućnost nastvaka normalnog života. Organizovanim begom iz zatvora krenuće u osvetu, u potrazi za pravdom koja njemu svojevremeno bila u potpunosti uskraćena.
Naslov je prvobitno objavljen u izdanju Macmillana 2008. godine. Od tada neprestano širi broj svojih čitaoce, obraćajuću se pre svega ljubiteljima misterije i avanturističkog romana. „Surova osveta“ smatra se najmoćnijim romanom autora Arčera nakon njegovog bestselera „Kain i Avelj“.

Jeffrey Archer – Surova osveta pdf download online knjiga

Knjigu možete pročitati na linku ispod:

Preuzmi knjigu