Majls Dejvis i Kvinsi Trup – Majls autobiografija [PDF Download]

Majls: autobiografija, poput samog čoveka, ništa ne zataškava. Majls otvoreno govori o svojim problemima sa drogom, brojnim ženama koje je imao, o rasizmu sa kojim se susretao. Ali, iznad svega, Majls govori o svojoj muzici i o svom viđenju crnačke muzike i džeza, kao i o brojnim velikanima džeza s kojima je svirao i delio uspone i padove u karijeri. Zapravo, knjiga se može shvatiti i kao istorija modernog džeza sagledana kroz ličnu vizuru jednog od njenih nezaobilaznih i stožernih aktera.
Knjiga je nastala transkripcijom snimljenih intervjua koje je sa trubačem vodio pesnik, profesor i novinar Kvinsi Trup.

U njoj od prve do poslednje stranice provejava Majlsov autentični govorni jezik i glas, koji je, kako se ispostavilo, prenerazio mnoge jezičke puritance i književne dogmate u Americi.
Čovek koji nam je, pored jedinstvenog trubačkog stila, ostavio i jedan od žanrovski najheterogenijih opusa u drugoj polovini XX veka, pruža nam ovom – danas kultnom – knjigom, zavodljivu i provokativnu hroniku svog fascinantnog života.
Za ovu knjigu, koja je odmah po objavljivanju postala nacionalni bestseler, autori su primili American Book Award za 1989. godinu.

Miles – Miles Davis i Quincy Troupe – Autobiografija Jazz pdf download online link

Knjigu možete pročitati na linku ispod:

Preuzmi knjigu