Stiven King – Herčevi u Atlantidi [PDF Download]

Herčevi u Atlantidi Stivena Kinga potpuno je neobičan omnibus od jednog romana, jedne duge novele i tri kratkih pripovedaka koje povezuju isti likovi, tema Vijetnamskog rata, Goldingov Gospodar Muha, Donovanova pesma Atlantis te kartaška igra herčeva. Prvi deo ove knjige Prizemnici u dugim žutim kaputima (po kojemu je snimljen film Scotta Hicksa Herčevi u Atlantidi s Anthonyjem Hopkinsom) pokazuje ono što smo oduvek znali – kad god zagrebe po detinjstvu, King otkrije zlatnu žicu.

Ted Brautigan, neobičan stanar s gornjeg sprata tiho će se useliti u prazne prostore života jedanaestogodišnjeg Bobbyja Garfielda. Njihovo kratko prijateljstvo privremeno će Bobbyju zameniti izgubljenog oca, ali i više od toga, istovremeno će mu razgrnuti zastore velike pozornice života.
Na toj pozornici Bobby će doživeti prvu dečačku ljubav, saznat će na šta njegova majka troši kućnu ušteđevinu, kako se može pobediti prevarant na kartama i kakav je zapravo bio njegov otac. No među mnogobrojnim likovima u toj predstavi neki i nisu tako bezazleni. Prizemnici u dugim žutim kaputima želeli bi se po svaku cenu dočepati Teda Brautigana, a Bobbyju se čini da oni baš i nisu s ovoga sveta.

Stephen King – Herčevi u Atlantidi pdf download knjiga online

Knjigu možete pročitati na linku ispod:

Stiven King – Hercevi u Atlantidi

Ostavite komentar