Vesna Denčić – Put do pakla [PDF Download]

Vesna Denčić piše “muški”!
Njen politički aforizam, precizno adresovan, dovoljno ironičan, najmanje je igra reči, dok paradoksom razotkriva politikanstvo kao parodiju politike koja nam se uvukla pod kožu i u kosti kao naša sudbina.

Iako napominje: “Aforizme ne pišem svaki dan. Nije mi svaki dan do zezanja.“, Vesna brzo napušta “dribling duha na malom prostoru” i prihvata se aforizma kao “srpske borilačke veštine”.

Njena najnovija knjiga “Put do pakla”, naslanja se na prethodnu knjigu “Svet ne može propasti bez nas” (1996), na putu ka prelomnim političkim događajima. Shvativši da “Srbe pokreće mehanizam sa unutrašnjim sagorevanjem“, naša aforistkinja buntovne 1996. piše: “Barikade su temelji spomenicima“, a 2000. godine, uoči prevrata, naslućuje: “Lepo spavajte deco. Završena je još jedna krvava bajka.

Uzavrele 1996. Vesna Denčić će napisati: “Dao je život da mu bude bolje“, a 2000. još na putu prema paklu, zapisuje: “Mislim ja na budućnost. Ništa drugo i ne radim.

Kad ovi aforistički zapisi budu objavljeni, očekivanim, a ipak iznenadnim prevratom, put prema paklu će već biti prekinut, završetkom još jedne balkanske krvave bajke, ali time se neće prekinuti i posao aforistkinje koja je u cik zore napisala:

Konačno smo dobili novu vlast,
biće to pravo osveženje za satiru.

Put do pakla” je dragocen zapis na još jednom srpskom krajputašu.
Opomena. Neka se ne zaboravi.

Knjigu možete pročitati na linku ispod:

Preuzmi knjigu